Våre

ansatte

Per Christian Magnus

Senterleder
Per Christian har jobbet som journalist og dokumentarfilmskaper de siste 30 årene. Per Christian har 15 års fartstid i TV 2 som utenriksjournalist, redaksjonssjef og journalist i Dokument 2. I åtte år jobbet han i NRK som journalist i Brennpunkt, Dagsrevyen, Her og Nå og NRK Hordaland. Han har produsert en lang rekke prisvinnende dokumentarfilmer. Per Christian underviser også på masterstudiet i undersøkende journalistikk ved UiB.

@: per.magnus@sujo.no
M: +47 414 23 330
Kontakt meg sikkert og kryptert på Signal (app)

Kristine Holmelid

Reportasjeleder
Kristine har over 20 års erfaring som journalist og reportasjeleder. Hun jobbet 12 år som journalist i Bergens Tidende innen flere fagområder, som krim, politikk og feature og var i åtte år nyhetsleder for Bergens Tidendes helgeredaksjon. Hun ledet arbeidet med BTMagasinets undersøkende og fortellende prosjekter. Hun underviser også på masterstudiet i undersøkende journalistikk ved Universitetet i Bergen (UiB). Kristine har hovedfag i medievitenskap og er også utdannet lektor i mediefag og fransk fra UiB. Hun er også medlem av SKUP-juryen og styremedlem i Fortellingens kraft.

@: kristine.holmelid@sujo.no
M: +47 909 50 320
Kontakt meg sikkert og kryptert på Signal (app)

Fredrik Bjerknes

Doktorgradsstipendiat
Fredrik er stipendiat i journalistikk, og forsker på hvordan teknologi og nye fortellerteknikker påvirker presentasjonen og produksjonen av undersøkende journalistikk. Fredrik har 12 års erfaring som journalist, pressefotograf og videojournalist. I tillegg er han utdannet lektor i norsk og mediefag fra Universitetet i Oslo.

@: fredrik.bjerknes@sujo.no
M: +47 957 76 111
Kontakt meg sikkert og kryptert på Signal (app)

Diana Guerrero

Dataanalytiker
Diana Guerrero er SUJOs dataanalytiker med 15 års erfaring. Hun har internasjonal erfaring fra flere bransjer og jobber også med masterprogrammet i undersøkende journalistikk hvor hun underviser i datajournalistikk. Hun holder også verksteder i datajournalistisk metode.
@: diana.guerrero@sujo.no
M: +47 480 60 142
Kontakt meg sikkert og kryptert på Signal (app)

Regine Olsen-Hagen

Leder for administrasjonen og kommunikasjonsansvarlig
Regine er SUJOs administrative, tekniske og koordinerende hode. Hun har en mastergrad i medievitenskap fra UiB, samt journalistisk bakgrunn fra TV 2 og student TV. Regine er også ansvarlig for SUJOs nettside og sosiale medier. Regine er varamedlem i Medietilsynets fagutvalget for innovasjons- og utviklingstilskudd.
@: regine.olsen-hagen@sujo.no
M: +47 918 16 052
Kontakt meg sikkert og kryptert på Signal (app)

Astrid Dalehaug Norheim

Reportasjeleder og rådgiver
Astrid Dalehaug Norheim er ansvarlig for SUJO og UiBs erfaringsbaserte masterprogram (executive master) i undersøkende journalistikk. Hun har tidligere jobbet som nyhetsredaktør i Dagen og journalist i Vårt Land. Astrid har en bakgrunn fra UiB hvor hun har studert sammenlignende politikk, historie og religion med vekt på islam. Astrid er styremedlem i Vestafjelske redaktørforening.
@: astrid.dalehaug.norheim@sujo.no
M: +47 986 24 988
Kontakt meg sikkert og kryptert på Signal (app)

Om

SUJO

Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) ved Universitetet i Bergen er det eneste i sitt slag i Norden. SUJOs målsetting er å styrke den undersøkende journalistikken i Norge. Gjennom oppfølging av undersøkende prosjekter og verksteder i undersøkende metode utvikler vi denne viktige journalistikken, med spesielt ansvar for lokale, regionale og mindre medier.

 

Undersøkende journalistikk tilhører kjernen av nyhetsmedienes samfunnsoppdrag, nemlig å avdekke og avsløre maktmisbruk i samfunnets institusjoner, politisk korrupsjon, økonomisk kriminalitet, kritikkverdige forhold og skjulte bindinger. Denne typen journalistikk kan også utvikle nye metoder for å kaste lys over ukjente forhold og peke på løsninger.

 

SUJO hjelper redaksjoner med å utvikle et godt undersøkende journalistisk prosjekt. Samtidig gir vi dem verktøy for videre undersøkende arbeid. Systematikk, metode, etikk, dataanalyse, formidling, selvledelse og ledelse av undersøkende prosjekter er noe av det vi tilbyr hjelp til. Se en oversikt over våre prosjektsamarbeid her.

 

I tillegg til å gi hjelp i konkrete undersøkende prosjekter, har SUJO også journalistiske verksteder («workshops») for journalister og reportasjeledere/redaktører. Der hjelper vi med utvikling av graveidéer og gir deltagerne innføring i SUJOs metode for undersøkende jobbing.

 

SUJO ble etablert i 2018 og holder til i Media City Bergen, en internasjonal kunnskaps- og næringsklynge med ledende medie- og medieteknologiselskaper og medieutdanningene til Universitetet i Bergen (UiB). SUJO er en del av Institutt for informasjons- og medievitenskap ved UiB og har Media Futures, forskningssenter for ansvarlig medieteknologi og innovasjon, som nærmeste nabo.

 

Samtidig med etableringen av SUJO ble landets eneste masterstudie i undersøkende journalistikk opprettet. Senterets reportasjeledere er veiledere for masterstudentene. SUJO ble opprettet med en fireårig økonomisk støtte fra Fritt Ord og Sparebanken Vest. I 2020 ble SUJO en del av det internasjonale gravenettverket GIJN (Global Investigative Journalism Network).

 

SUJOs reportasjeledere trekker inn ressurser fra blant annet medie- og medieteknologimiljøene i Media City Bergen, Institutt for informasjons- og medievitenskap ved UiB og gravenettverket GIJN i arbeidet.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne.