Våre

ansatte

Per Christian Magnus

Senterleder
Per Christian er senterleder på SUJO. Han har over 30 års erfaring som journalist og dokumentarfilmskaper. 15 år i TV 2 som utenriksjournalist og redaksjonssjef og journalist i Dokument 2, åtte år i NRK i bla Brennpunkt og Dagsrevyen, samt produsert mange prisvinnende dokumentarfilmer. Han underviser også på masterstudiet i undersøkende journalistikk ved UiB.

@: per.magnus@sujo.no
M: +47 414 23 330
Kontakt meg sikkert og kryptert på Signal (app)

Kristine Holmelid

Reportasjeleder
Kristine har over 20 års erfaring som journalist og reportasjeleder. 12 år som journalist i BT med krim, politikk og feature og åtte år som nyhetsleder for BTs helgeredaksjon. Hun ledet arbeidet med BTMagasinets undersøkende og fortellende prosjekter. Hun underviser også på masterstudiet i undersøkende journalistikk ved UIB. Kristine har hovedfag i medievitenskap og er også utdannet lektor i mediefag og fransk fra UiB. Hun er også medlem av SKUP-juryen og styremedlem i Fortellingens kraft.

@: kristine.holmelid@sujo.no
M: +47 909 50 320
Kontakt meg sikkert og kryptert på Signal (app)

Fredrik Bjerknes

Doktorgradsstipendiat
Fredrik er stipendiat i journalistikk, og forsker på hvordan teknologi og nye fortellerteknikker påvirker presentasjon og produksjon av undersøkende journalistikk. Fredrik har 12 års erfaring som journalist, pressefotograf og videojournalist. I tillegg er han utdannet lektor i norsk og mediefag fra UiO.

@: fredrik.bjerknes@sujo.no
M: +47 957 76 111
Kontakt meg sikkert og kryptert på Signal (app)

Diana Guerrero

Dataanalytiker
Diana Guerrero er SUJOs dataanalytiker med 15 års erfaring. Hun har internasjonal erfaring fra flere bransjer og jobber også med masterprogrammet i undersøkende journalistikk hvor hun underviser i datajournalistikk. Hun holder også verksteder i datajournalistisk metode.
@: diana.guerrero@uib.no
M: +47 480 60 142
Kontakt meg sikkert og kryptert på Signal (app)

Helena Viktoria Johnsen

Innholdsprodusent sosiale medier, nettside og mediekontakt.
Helena produserer innhold for SUJOs nettside og sosiale medier. Hun har en bachelorgrad i journalistikk fra UiB. Helena har journalistisk erfaring fra NRK Vestland og Her og nå. Helena er også med i arbeidsgruppen for Fortellingens Kraft, med ansvar for sosiale medier.
@: helena.johnsen@uib.no
M: +47 476 68 323

Astrid Dalehaug Norheim

Reportasjeleder og rådgiver
Astrid Dalehaug Norheim er ansvarlig for SUJO og UiBs erfaringsbaserte masterprogram (executive master) i undersøkende journalistikk. Hun har jobbet som nyhetsredaktør i Dagen og journalist i Vårt Land. Astrid har bakgrunn fra UiB hvor hun har studert sammenlignende politikk, historie og religion med vekt på islam. Astrid er styremedlem i Vestafjelske redaktørforening.
@: astrid.dalehaug.norheim@sujo.no
M: +47 986 24 988
Kontakt meg sikkert og kryptert på Signal (app)

Asbjørn Leirvåg

Reportasjeleder
Asbjørn har over 25 års erfaring som journalist. 18 av disse i TV 2. De første sju årene som utenriksjournalist, senere allmennreporter med fokus på arbeidsliv, politikk, havbruk og graveprosjekter. Han har drevet undersøkende journalistikk for flere dokumentarer, sist den prisvinnende nordiske serien «Scandinavian Star». Asbjørn har bakgrunn fra avis, lokalradio og ba.no der han bidro til å etablere Amedias aviser på nett. 2016-22 var han kommunikasjonsrådgiver for realfagene ved Universitetet i Bergen. Asbjørn har hovedfag i sammenliknende politikk og har i tillegg medievitenskap og sosiologi. @: asbjorn.leirvag@uib.no M: +47 4142 3341 Kontakt meg sikkert og kryptert på Signal (app)

Om

SUJO

Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) ved Universitetet i Bergen er det eneste i sitt slag i Norden. SUJOs målsetting er å styrke den undersøkende journalistikken i Norge. Gjennom oppfølging av undersøkende prosjekter og verksteder i undersøkende metode utvikler vi denne viktige journalistikken, med spesielt ansvar for lokale, regionale og mindre medier.

 

Undersøkende journalistikk tilhører kjernen av nyhetsmedienes samfunnsoppdrag, nemlig å avdekke og avsløre maktmisbruk i samfunnets institusjoner, politisk korrupsjon, økonomisk kriminalitet, kritikkverdige forhold og skjulte bindinger. Denne typen journalistikk kan også utvikle nye metoder for å kaste lys over ukjente forhold og peke på løsninger.

 

SUJO hjelper redaksjoner med å utvikle et godt undersøkende journalistisk prosjekt. Samtidig gir vi dem verktøy for videre undersøkende arbeid. Systematikk, metode, etikk, dataanalyse, formidling, selvledelse og ledelse av undersøkende prosjekter er noe av det vi tilbyr hjelp til. Se en oversikt over våre prosjektsamarbeid her.

 

I tillegg til å gi hjelp i konkrete undersøkende prosjekter, har SUJO også journalistiske verksteder («workshops») for journalister og reportasjeledere/redaktører. Der hjelper vi med utvikling av graveidéer og gir deltagerne innføring i SUJOs metode for undersøkende jobbing.

 

SUJO ble etablert i 2018 og holder til i Media City Bergen, en internasjonal kunnskaps- og næringsklynge med ledende medie- og medieteknologiselskaper og medieutdanningene til Universitetet i Bergen (UiB). SUJO er en del av Institutt for informasjons- og medievitenskap ved UiB og har Media Futures, forskningssenter for ansvarlig medieteknologi og innovasjon, som nærmeste nabo.

 

Samtidig med etableringen av SUJO ble landets eneste masterstudie i undersøkende journalistikk opprettet. Senterets reportasjeledere er veiledere for masterstudentene. SUJO ble opprettet med en fireårig økonomisk støtte fra Fritt Ord og Sparebanken Vest. I 2020 ble SUJO en del av det internasjonale gravenettverket GIJN (Global Investigative Journalism Network).

 

SUJOs reportasjeledere trekker inn ressurser fra blant annet medie- og medieteknologimiljøene i Media City Bergen, Institutt for informasjons- og medievitenskap ved UiB og gravenettverket GIJN i arbeidet.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne.