Undersøkende journalistikk

Erfaringsbasert master

Erfaringsbasert master (executive master)  er skreddersydd for deg som er journalist eller redaktør i arbeid.

Du kan velge om du ønsker å ta ett eller flere emner. Søk før 2.mai på høstens emner.

Du kan nå søke på masteremner i undersøkende journalistikk hos SUJO og Universitetet i Bergen.

Er du journalist eller redaktør i fullt arbeid, er masterstudiene tilrettelagt for deg. Du kan velge om du ønsker å ta ett eller flere emner.

Masteremnene er erfaringsbasert og praktisk rettet, hvor vi på sikt kan tilby minst åtte forskjellige emner.

Søk nå på høstens emner:

• Journalistikk, store data og digitale verktøy. Her lærer man å bruke regneark som journalistisk verktøy i undersøkende prosjekter.
  • Fra ide til publisering i et graveprosjekt. Studentene lærer å utvikle en idé til et fullverdig gravedesign på alle relevante nivå, fra prosjektstart til publisering, og skal kunne drøfte etiske, praktiske og metodiske tema knyttet til graveprosjekt.

Søknadsfrist for høstens emner er 2. mai 2022. Søk via denne lenken på masteremne!

Hvis det er ledige plasser igjen, har vi løpende opptak.

Flere nye masteremner kommer fra våren 2022.  Følg med på denne siden, hvor ny informasjon blir lagt ut fortløpende.

Sentrale emner som vi kan tilby vil være avansert research, etikk og historiefortelling av undersøkende journalistikk.

Hvert emne er på 10 studiepoeng. Tar du seks emner på til sammen 60 studiepoeng, vil du også kvalifisere til å skrive masteroppgave på 30 studiepoeng. Da vil du ha fått en erfaringsbasert mastergrad i undersøkende journalistikk på 90 studiepoeng.

For å bli tatt opp som student stilles det krav om at du allerede har studiepoeng tilsvarende en bachelorgrad i bunn. Det stilles derimot ingen krav om fagområde. Du må også ha minst to års redaksjonell erfaring.

Pris per masteremne er 30.000-40.000 kroner, pluss reise, opphold og litteratur.

Spørsmål eller innspill om den erfaringsbaserte masteren: Ta kontakt med Astrid Dalehaug Norheim, på telefon: 98624988 eller e-post: astrid.dalehaug.norheim@sujo.no

Les mer om de ulike modulene, og hvordan du kan søke opptak til dem.