Undersøkende journalistikk

Erfaringsbasert master

Erfaringsbasert master (executive master) i undersøkende journalistikk er skreddersydd for journalister i full jobb.

Fra og med høsten 2022 kan du søke opptak til den nye erfaringsbaserte masteren i undersøkende journalistikk ved Universitetet i Bergen og SUJO. Det er en praktisk rettet og erfaringsbasert masterprogram med totalt seks ulike moduler.

Du kan velge om du ønsker å ta én modul, flere, eller alle sammen. Tar du alle modulene vil du også kvalifisere til å skrive masteroppgave og få en mastergrad i undersøkende journalistikk.

Siden masterprogrammet er skreddersydd for folk i arbeid, er hver modul på 10 studiepoeng (SP). I tillegg vil et graveprosjekt og en teoretisk refleksjonsoppgave være på 30 SP. Det betyr at du kan ta en mastergrad på totalt 90 SP.

Det stilles krav om at du allerede har studiepoeng tilsvarende en bachelorgrad i bunn. Det stilles derimot ingen krav om fagområde.

Våre

Per Christian Magnus

Senterleder
Per Christian har jobbet som journalist og dokumentarfilmskaper de siste 30 årene. Per Christian har 15 års fartstid i TV 2 som utenriksjournalist, redaksjonssjef og journalist i Dokument 2. I åtte år jobbet han i NRK som journalist i Brennpunkt, Dagsrevyen, Her og Nå og NRK Hordaland. Han har produsert en lang rekke prisvinnende dokumentarfilmer. Per Christian underviser også på masterstudiet i undersøkende journalistikk ved UiB.

@: per.magnus@sujo.no
M: +47 414 23 330

Kristine Holmelid

Reportasjeleder
Kristine har over 20 års erfaring som journalist og reportasjeleder. Hun jobbet 12 år som journalist i Bergens Tidende innen flere fagområder, som krim, politikk og feature og var i åtte år nyhetsleder for Bergens Tidendes helgeredaksjon. Hun ledet arbeidet med BTMagasinets undersøkende og fortellende prosjekter. Hun underviser også på masterstudiet i undersøkende journalistikk ved Universitetet i Bergen (UiB). Kristine har hovedfag i medievitenskap og er også utdannet lektor i mediefag og fransk fra UiB. Hun er også medlem av SKUP-juryen og styremedlem i Fortellingens kraft.

@: kristine.holmelid@sujo.no
M: +47 909 50 320

Fredrik Bjerknes

Doktorgradsstipendiat
Fredrik er stipendiat i journalistikk, og forsker på hvordan teknologi og nye fortellerteknikker påvirker presentasjonen og produksjonen av undersøkende journalistikk. Fredrik har 12 års erfaring som journalist, pressefotograf og videojournalist. I tillegg er han utdannet lektor i norsk og mediefag fra Universitetet i Oslo.

@: fredrik.bjerknes@sujo.no
M: +47 957 76 111

Diana Guerrero

Dataanalytiker
Diana Guerrero er SUJOs dataanalytiker med 15 års erfaring. Hun har internasjonal erfaring fra flere bransjer og jobber også med masterprogrammet i undersøkende journalistikk hvor hun underviser i datajournalistikk. Hun holder også verksteder i datajournalistisk metode.
@: diana.guerrero@sujo.no
M: +47 480 60 142

Regine Olsen-Hagen

Leder for administrasjonen
Regine er SUJOs administrative, tekniske og koordinerende hode. Hun har en mastergrad i medievitenskap, samt journalistisk bakgrunn fra TV 2 og student TV.
@: regine.olsen-hagen@sujo.no
M: +47 918 16 052