Kurstilbud fra oss i 2023

Få faglig påfyll innenfor en rekke felt – med og uten studiepoeng på kjøpet.

Følgende verksteder søkes gjennom Stup-ordningen til Norsk Journalistlag og Mediebedriftene. Stup gir inntil 100 000 kr i individuell direktestøtte eller plass på en av Stups studieturer eller dagskurs. Stup kan også gi vikarstøtte til redaksjonen mens den ansatte er borte. Søknadsfrist 1. april og 1. august.

Du finner mer informasjon hos Stup

Graving i regnskap for nybegynnere

Onsdag 8. mars 2023

Gjennom dette kurset blir du bedre i stand til å lage god journalistikk med utgangspunkt i et regnskap. Kyrre Kjellevold er økonomijournalist i Bergens Tidende/E24 og har doktorgrad i revisjon fra NHH. 
Du får en innføring i hva et regnskap er, hvordan man skal analysere det og hvilke røde flagg man skal se etter. Du får også en innføring i hvordan revisor og Finanstilsynet jobber.

Søk plass via Stup

Grav i nord

26.04 – 27.04.2023

Bli med på vårt seilende to-dagersverksted i undersøkende journalistikk om bord på MS Polarlys mellom Tromsø og Brønnøysund. To døgn med læring og inspirasjon for deg som brenner for å styrke den undersøkende journalistikken i egen redaksjon.

Alle deltakere tar med egne ideer til graveprosjekt, og går om bord for å utvikle den i samarbeid med de andre deltakerne og kursholderne fra Senter for undersøkende journalistikk SUJO.

Søk plass via Stup

Masteremner i undersøkende journalistikk høsten 2023

Senter for undersøkende journalistikk og UiB tilbyr mastergradsemner på deltid i undersøkende journalistikk, rettet mot journalister og redaktører. Fortløpende opptak.

Datajournalistikk, store data og digitale verktøy

Emnet har som mål å gi en grunnleggende forståelse av data som journalistisk verktøy med vekt på behov i undersøkende journalistikk. Kurset vil gå i dybden på fire faser i et datajournalistisk prosjekt: i) innhenting og import av data, ii) å vaske data, iii) dataanalyse, iv) presentasjon av data

Mer info

Fra ide til publisering i et graveprosjekt

Teoretisk og praktisk kompetanse til å utvikle alle sider i et graveprosjekt. Fra å uvikle en ide til et fullverdig graveprosjekt. 

Mer info

Etikk i et undersøkende prosjekt

Mer info snart

 

Emner i utvikling innen undersøkende journalistikk

Det vil komme mer informasjon fortløpende om disse:

  • Historiefortelling i et undersøkende prosjekt 
  • Metode 

Følg med her

For deg som vil studere på fulltid

Søk gjennom samordna opptak innen 15. april.

Spørsmål? studierettleiar.praktiskinfomedia@uib.no