Gratulerer til våre avgangsstudenter med gjennomført master i undersøkende journalistikk

– Vi er fryktelig stolte av våre avgangsstudenter! De har levert journalistikk på høyt nivå, og samtidig demonstrert imponerende evner til refleksjon rundt sentrale journalistiske problemstillinger, sier senterleder ved Senter for undersøkende journalistikk, Per Christian Magnus.

Bildet: t.v  Masterstudentene Maja Aarbakke, Kristina Opheim og Ingvild Sørnes, Foto: Privat.  

 

Studentene har gjennomført det ordinære masterprogrammet ved  Senter for undersøkende journalistikk, ved Univeristetet i Bergen. Her har de over to år produsert et selvstendig journalistisk publiserbart graveprosjekt, samtidig som de har arbeidet med analytiske problemstillinger.

 

– Aller viktigst i disse to årene er at de modnes betraktelig som journalister, både når det gjelder metodiske ferdigheter, etisk refleksjon og systematisk tilnærming til undersøkende prosjekter, sier Magnus.

 

Han mener denne kompetansen er viktig i dagens mediebilde.

 

– I dag konkurrer ikke mediene om «click-baits» men om grundig, kritisk og undersøkende journalistikk som publikum er villig til å betale for.

Siden de første masterstudentene ved SUJO ble uteksaminert i 2019, er senteret nå oppe i 22 ferdig utdannede masterstudenter i undersøkende journalistikk. 

 

SUJO gratulerer så mye og ønsker alle våre avgangsstudenter lykke til videre.

 

Bildet under: Masterstudentene t.v  Elina Hjønnevåg, Malin Norby Kvamme og Marita Ramsvik.