Erfaringsbasert master i undersøkende journalistikk er skreddersydd for journalister i full jobb

I januar 2022 startet første kull med journalister som tar masteremne i Programmering i Python ved siden av jobb. De kommer fra BT, NRK, VG og Stavanger Aftenblad.

Har du tenkt at du skulle hatt mer utdanning i undersøkende journalistikk, men at det er vanskelig å kombinere det med travel jobb? 

Mediebransjen har et sterkt ønske om høy og relevant kompetanse, og mange journalister har etterspurt hvordan de kan studere undersøkende journalistikk mens de jobber.  

 

Derfor har SUJO og Universitetet i Bergen nå opprettet nye masteremner i undersøkende journalistikk for journalister og redaktører i jobb. De er en praktisk rettet og erfaringsbasert studier hvor vi på sikt vil tilby minst åtte forskjellige emner. 

 

Våren 2022 går det to masteremner: Programmering i Python for journalister og Reportasjeledelse av undersøkende journalistikk. 

 

Høsten 2022 kommer masteremnet Journalistikk, store data og digitale verktøy, hvor studentene lærer å bruke regneark som journalistisk verktøy i undersøkende prosjekter. 

 

Det vil bli presentert flere nye masteremner høsten 2022 og videre fremover. Følg med på denne siden, hvor ny informasjon blir lagt ut fortløpende. 

 

Vi er i ferd med å utvikle minst åtte forskjellige masteremner. Sentrale emner vil være avansert research, etikk og historiefortelling av undersøkende journalistikk. 

 

Masterstudiene blir skreddersydd for journalister og redaktører i arbeid. Du kan velge om du ønsker å ta ett eller flere emner.

 

Hvert emne er på 10 studiepoeng.

 

Tar du seks emner på til sammen 60 studiepoeng, vil du også kvalifisere til å skrive masteroppgave på 30 studiepoeng. Da vil du ha fått en erfaringsbasert mastergrad i undersøkende journalistikk på 90 studiepoeng.

SUJOs Astrid Dalehaug Norheim viser en av studentene hvordan man logger seg på UiB sitt system.

Krav og søknad

For å bli tatt opp som student stilles det krav om at du allerede har studiepoeng tilsvarende en bachelorgrad i bunn. Det stilles derimot ingen krav om fagområde. 

 

Du må også ha minst to års redaksjonell erfaring.

 

Lenke til søknadsskjema finner du her.

 

Søknadsfristen er i forkant av hvert emne. Det er løpende opptak, så det er smart å søke tidlig.

 

For journalister og redaktører som er medlemmer i Pressens studiefinansieringsordning (STUP), er det lurt å søke finansiering der før studiene starter. Per nå er det to søknadsfrister i året: 1. april og 1. oktober. Merk at man må søke stipend før studiene starter.

 

Ta kontakt med oss!

Kunne du tenke deg å søke? Lurer du på noe om studiene? Eller har du forslag til innhold som bør med i masteremnene?

 

Ta kontakt med meg på astrid.dalehaug.norheim@sujo.no eller tlf: 98624988. 

Astrid Dalehaug Norheim
Astrid Dalehaug Norheim er ansvarlig for utformingen av de ulike mastermodulene.