NRK-journalist Anders Magnus anbefaler samarbeid med masterstudenter

Elina Hjønnevåg er masterstudent på masterprogram i undersøkende journalistikk ved UiB. Masterprosjektet sitt gjør hun i samarbeid med den erfarne NRK-journalisten Anders Magnus.

Anders Magnus
Anders Magnus, journalist i NRK. Foto: NRK

Tror hun vil nå langt

NRK-journalist Anders Magnus har bare positive erfaringer fra mastersamarbeidet, og har stor tro på at Elina vil nå langt i journalistbransjen.

 

– Hun har gjort en god jobb. Elina er veldig flink, og hun er god til å samarbeide. Hun kommer til å nå langt, understreker Anders Magnus.

 

Høster skryt

Ander Magnus er ikke tilbakeholden med å gi masterstudent Elina Hjønnevåg skryt for samarbeidet.

 

– Jeg vil takke Elina for denne saken. Det er takket være henne at saken ble til, og at den ble så god. 

 

Masterstudent fant saken

Saken om familien som prøver å leve klimavennlig kom litt på siden av prosjektet som Anders Magnus og Elina Hjønnevåg egentlig jobber med.

 

– Det var Elina som oppdaget saken gjennom en av de mange bakgrunnsamtalene vi hadde. Hun var også den som fant familien som ble intervjuet i saken, forteller Anders Magnus. 

 

Spennende og givende samarbeid

Anders Magnus mener han har fått mye ut av samarbeidet med SUJOs masterstudenter.

 

– Det å få jobbe med studenter som har lyst til å gå løs på nye ting og som er hardtarbeidende, er spennende og givende for meg. Så håper jeg de også lærer litt fra oppfølgningen jeg gir dem underveis i prosjektet, og mine erfaringer fra et langt liv i journalistikken.

 

Anbefaler samarbeid med masterstudenter

Jeg vil absolutt anbefale andre journalister og mediehus å samarbeide med masterstudentene ved Universitetet i Bergen. Jeg tror det kan være veldig godt og nyttig for mange journalister. De erfaringene jeg har fra samarbeidet er i hvert fall veldig positive.

Elina Hjønnevåg
Masterstudent ved masterprogram i undersøkende journalistikk, Elina Hjønnevåg. Foto: Elina Hjønnevåg.

Får både i pose og sekk

Studenter som tar master i undersøkende journalistikk ved UiB får tildelt en av SUJOS reportasjeledere som veileder på sin masteroppgave.

 

Elina Hjønnevåg har SUJOs senterleder, Per Christian Magnus, som sin veileder. I tillegg arbeider hun sammen med NRK-journalist Anders Magnus på et undersøkende journalistisk prosjekt, som også er Elinas masteroppgave.

 

Det er helt fantastisk å ha Anders Magnus som kollega og mentor. Han er kjempeflink til å veilede og til å motivere. Underveis i prosjektet har jeg møtt på litt motstand og utfordringer, og han har vært veldig flink til å hjelpe meg med det. Jeg har lært utrolig mye allerede, sier Elina Hjønnevåg.

 

Jeg føler meg veldig heldig. Jeg har tilgang til SUJOs og UiBs stab, i tillegg til at jeg har Per Christian Magnus som veileder og Anders Magnus som mentor. Jeg får både i pose og sekk, legger hun til.

Lars Arve Røssland
Lars Arve Røssland er programansvarlig for master i undesøkende journalistikk ved UiB. Foto: UiB

Beriker mastermiljøet

Programansvarlig Lars Arve Røssland understreker at bidrag fra mentorer som Ander Magnus ikke bare beriker konkrete enkeltprosjekter, som Elinas, men hele mastermiljøet.

 

– Mentorene engasjerer seg, med innspill av ulike typer, også i de andre studentenes prosjekter. Dette er svært verdifullt, sier Lars Arve Røssland.

For mer informasjon om masterprogrammet i undersøkende journalistikk ved SUJO og UiB, ser her. 

 

Senterleder Per Christian Magnus og journalist i NRK, Anders Magnus, deler etternavn – men er ikke i nær familie.