Ambisiøst og utfordrende masterprosjekt i Aftenposten

Masterstudent på undersøkende journalistikk ved UiB og SUJO, Knut Giggs og Henrik Rambjør Hauken, publiserte sitt undersøkende masterprosjekt i Aftenposten og A-magasinet. Veilederen deres ved UiB, Kristine Holmelid, var i starten usikker på om de ville komme i mål med prosjektet.

A-magasinet

Ambisiøst og utfordrende

SUJOs reportasjeleder Kristine Holmelid var veileder på prosjektet. I starten var hun usikker på om de i det hele tatt ville komme i mål med prosjektet sitt.

– Jeg husker da de lanserte idéen sin for halvannet år siden. Da tenkte jeg at det var et svært ambisiøst og utfordrende prosjekt, som jeg var usikker på om de ville komme i mål med. Det er imponerende hva de har lykkes med, sier Kristine Holmelid, reportasjeleder i SUJO og veileder for den praktiske delen av masterprosjektet.

Samarbeidet med Aftenposten

Masterstudentene på masterprogram i Undersøkende journalistikk ved SUJO og UiB får mulighet til å pitche sine graveidéer til norske redaksjoner.

Aftenpostens gravesjef Tonje Egedius kom på besøk til masterutdanningen og fikk presentert idéen da den var i en tidlig fase. Måten hun tok tak i idéen og hjalp til med utviklingen av den, var helt avgjørende, sier Kristine Holmelid.

Saken kan du lese her.