Uteksaminerte masterstudenter fra masterprogrammene på Media City Bergen, UiB. Foto: Regine Olsen-Hagen

Rekordstort kull uteksaminert

Denne våren har 10 masterstudenter ved masterprogram i undersøkende journalistikk levert sin masteroppgave. Det er ny rekord! Aldri før har det gått ut så mange masterstudenter fra masterprogram i undersøkende journalistikk. De 10 som nå kan skilte med en mastergrad i undersøkende journalistikk er en del av det rekordstore kullet som startet på mastergraden høsten 2019. Spesielt er det også at alle de 10 uteksaminerte masterstudentene også kan gå rett i arbeid. Blant dem er det ingen som ikke har jobb når de nå forlater Universitetet i Bergen og Senter for undersøkende journalistikk.

Pandemi og studier

Vilde Ulsten er en av dem som nå kan skilte med en mastergrad i undersøkende journalistikk.

 

– Det føles nesten litt uvirkelig. Det er rart å plutselig være ferdig med et prosjekt som har preget meg nesten hver dag det siste året. Men det er veldig deilig å være ferdig!

 

Spesielt med årets kull er at de har vært nesten heldigitale mastergradstudenter under en verdensomspennende pandemi. Det har ikke bare vært enkelt.

 

– Det var absolutt krevende. Det har vært tungt og ensomt å skulle fullføre en mastergrad samtidig som man jobber på hjemmekontor. Det har likevel ført til at jeg har lært veldig mye, og jeg er stolt over å vite at jeg faktisk kom i mål til tross for pandemien. Det hadde nok vært enda bedre om vi faktisk hadde fått møtes fysisk det siste halvåret. Jeg sitter likevel igjen med et godt inntrykk til tross for hjemmeskole halve studietiden. 

 

Selv om det har vært tunge tak, er det i hvert fall ikke noe Vilde eller hennes medstudenter vil glemme med det første.

 

– Jeg kommer til å huske pandemien uten tvil. Men også samholdet, og hvordan vi har støttet hverandre i stressende perioder.

 

Vilde arbeider som vikar i TV 2 Nyhetene. Og for sommeren har Vilde planene klar.

 

– Jeg skal fortsette å jobbe, og først og fremst ferdigstille prosjektet mitt slik at det blir helt klart for publisering i løpet av sommeren.

Vilde Ulsten
Vilde Ulsten er en av ti uteksaminerte masterstudenter våren 2021.