Tidligere masterstudent Katrine Mjelde kapret drømmejobben i DN. Foto: Leila Feratovic

Kapret drømmejobben

Av: Maren Myrseth 

Tidligere masterstudent i undersøkende journalistikk Katrine Mjelde kapret drømmejobben i Dagens Næringsliv (DN).  

– Det er veldig kjekt at DN ønsker å satse på meg og at jeg nå får muligheten til å jobbe for et av landets beste mediehus, sier Katrine Mjelde.  

Mjelde kan fortelle at hun gleder seg til tiden fremover i DN.  

– Jeg er blitt tatt godt imot i et kjekt miljø med dyktige og imøtekommende kollegaer. 

Spisskompetanse og praktisk erfaring 

Reportasjeleder i DNs nyhet dagsorden-avdeling, Stian Øvrebø Johannessen, forteller at de så etter journalister med erfaring innenfor stoffområder som avisen ønsker å følge tettere fremover. Et av disse områdene var eiendom og bolig, hvor Mjeldes søknad utmerket seg. 

– I intervjuene viste hun at hun gjennom masterprosjektet og medfølgende arbeid i BA hadde tilegnet seg mye kunnskap om hvordan eiendomsbransjen fungerer, som hun kunne omsette i god journalistikk. Dette ble utslagsgivende for at hun fikk et tilbud fra DN. Vi hadde mange titalls søkere til stillingene vi lyste ut. Katrine var en av fire eksterne som ble ansatt i denne runden. 

Øvrebø Johannessen mener at det kan være lurt å skaffe seg spisskompetanse slik Mjelde har gjort.  

Reportasjeleder i DNs nyhet dagsorden-avdeling, Stian Øvrebø Johannessen, forteller at de så etter journalister med erfaring innenfor stoffområder som avisen ønsker å følge tettere fremover. Foto: Mikaela Berg

– Det kan være attraktivt for arbeidsgivere, ettersom man da skiller seg litt ut i bunken. Masteren hun har er også en god mulighet til å fordype seg i et tema eller stoffområde man har lyst til å dekke som journalist i etterkant av utdanningen.  

Likevel undestreker han at masteren ikke kan komme alene.  

– Selv om masteren er ganske praktisk, bør den ikke erstatte jobbing i studentmedier eller tilkallingsjobbing i en redaksjon. Den bør komme i tillegg. Å bli en god journalist handler mye om erfaring og mengdetrening, og det får man ikke på universitetet. Man får heller ikke kjent på tempoet og trykket som er i en redaksjon. Stort sett alle vi ansetter har praktisk erfaring. 

Grip de mulighetene som byr seg 

Mjelde sier at studiene har gitt henne bred og god kunnskap om det journalistiske håndverket. Hun er nå ansatt i et langtidsvikariat. 

– Jeg anbefaler studiet på det sterkeste for de som måtte ønske å drive med undersøkende journalistikk.  Vi har fått lære av de fremste gravejournalistene i Norge. Gjennom masteroppgaven har jeg tilegnet meg mye kunnskap om bolig og eiendom og har hatt fantastiske veiledere i Kristine og Per Christian. msmarkedet som gjør at jeg i dag primært skal dekke eiendom for DN. 

Dette er Katrine Mjeldes tips til andre som er ute etter drømmejobben:  

– For å oppnå drømmejobben er det viktig å ha troen på seg selv. Det er en krevende bransje, som mange bransjer er, så underveis er det viktig å ta vare på seg selv. Grip de sjansene og mulighetene som byr seg. Søk etter jobb i lokalavisen, der får du erfaring og kunnskap som er viktig å ha med seg.