Senter for undersøkende journalistikk styrker nå laget med to nye ansatte.

– SUJO styrker laget

SUJO styrker laget

NYE HOS SUJO: Maren Myrseth (oppe til høyre) og Astrid Dalehaug Norheim (nede til høyre) er nye medlemmer av staben ved Senter for undersøkende journalistikk.

 

Av: SUJO

 

Senter for undersøkende journalistikk styrker nå laget med to nye ansatte. 

Våre to nye ansatte er Astrid Dalehaug Norheim og Maren Myrseth. Sammen med senterleder Per Christian Magnus og reportasjeleder Kristine Holmelid skal de fortsette å styrke den undersøkende journalistikken i Norge. Dalehaug Norheim og Myrseth går inn i staben mens Regine Olsen-Hagen er i permisjon.

 

En dreven journalist 

Astrid Dalehaug Norheim har 28 års erfaring som journalist, reportasjeleder og nyhetsredaktør i Dagen og Vårt Land.  Hun har jobbet med nyheter, reportasjer og undersøkende journalistikk innenfor Kristen-Norge, politikk, asylfeltet og internasjonalt arbeid. I Dagen har hun drevet systematisk, ukentlig kompetanseheving de to siste årene. 

Hun er ansatt i 50 prosent prosjektstilling som reportasjeleder ved Sujo i fra august 2020 til juni 2021. Norheim er også nyhetsredaktør i Dagen. 

Astrid har studert sammenlignende politikk, historie, religion og menneskerettigheter, islam fra Universitetet i Bergen og University of Bristol. Hun har også studert teologi og ledelse ved NLA og etisk veiledning ved VID vitenskapelige høgskole.

– Man vet ofte ikke hvor man skal starte på et undersøkende journalistisk prosjekt, verken som journalist eller reportasjeleder. Sujo har omfattende erfaring med å bruke en metode for å utvikle og gjennomføre undersøkende journalistikk, som har vist seg effektiv både i små og store redaksjoner. Ikke minst ser jeg frem til å jobbe med små redaksjoner, for å være med å bistå i undersøkende prosjekter, sier Dalehaug Norheim. 

Astrid er styremedlem i Vestenfjeldske redaktørforening og nestleder i International Association of Religion Journalists, et internasjonalt nettverk av journalister som har religion som fagfelt. Hun har tidligere sittet i styret for Norsk Journalistlag, Pressens studiepermisjonsordning STUP, Pressens stipendkomite og Pressens Faglitteraturfond.

 

En allsidig masterstudent

Maren Myrseth har en bachelor i journalistikk fra Universitetet i Bergen. Hun har jobbet i både TV 2, Se og Hør og Utetrend som reporter, journalist og redaksjonsleder. Maren er også på sitt siste år på masteren i medier og kommunikasjon ved UiB. 

Hun jobber for tiden som vitenskapelig assistent i Vismedia, hvor de forsker på overvåkningsteknologier i nyhetsmediene. 

Samtidig jobber hun som digital markedsfører hos Top of Mind AS hvor hun driver med alt fra SoMe og annonsering, til strategi og PR for ulike bedrifter i Bergen. I SUJO er Maren ansatt som vitenskapelig assistent og skal jobbe med administrative oppgaver, innhold og sosiale medier. 

– Jeg hoppet på muligheten da den dukket opp fordi det er så inspirerende å være i et fagmiljø som dette. I tillegg blir undersøkende journalistikk bare viktigere og viktigere og utviklingen her er spennende å få være med på.