Rus og Samfunn

Rus & Samfunn: Opptrappingsplanen

Regjeringens store opptrappingsplan – å bruke 2, 4 milliarder ekstra på rusfeltet – er inne i sitt siste år.  

 

Nettmagasinet Rus & Samfunn ønsket å ettergå hva pengene ble brukt til. Nær to milliarder kroner av midlene er gitt til kommunene for å trappe opp innsatsen på rusfeltet, så vi ville særlig undersøke om pengene er brukt til en reell opptrapping, forteller Berit Simenstad, redaktør i Rus & Samfunn. Hun er svært takknemlig for at SUJO kunne bidra til å realisere prosjektet.

 

– For et lite nettmagasin som Rus & Samfunn har det vært helt avgjørende å få inn den kompetansen som SUJO besitter, sier Simenstad.

 

Det ble også inngått et samarbeid med Kommunal Rapport om å lage artikkelserien. Det er allerede publisert flere artikler i papirutgaven til Kommunal Rapport og i Rus & Samfunn, og det vil komme flere saker utover i mars. Frilansjournalist Laila Borge ble knyttet til prosjektet helt fra starten. Hun mener medvirkningen fra SUJO har hatt stor betydning for arbeidet.

 

– SUJOs reportasjeleder har fulgt prosjektet tett og stilt mange kritiske spørsmål underveis. Det gir en betryggende kvalitetssikring av prosjektet. Jeg har også vært så heldig å få kontorplass hos SUJO på Media City mens jeg har jobbet med dette, så for meg har dette vært både sosialt og lærerikt, sier Borge.

 

Her kan du lese sakene.