Raumnes: Når lovbryterne slipper straff

Thomas Frigård, journalist i lokalavisen Raumnes, avdekket i samarbeid med SUJO at det er gitt strafferabatt i omtrent halvparten av 699 dommer i en treårsperiode på grunn av for lang saksbehandlingstid.

 

Saken fikk nasjonal oppmerksomhet da den ble sendt på Dagsrevyen på NRK søndag 27.01.19, samt publisert på NRK.no.

Graveprosjektet er muliggjort med stipend og støtte fra SUJO, samt økonomisk støtte fra Fritt Ord. 

SUJOs Per Christian Magnus og Kristine Holmelid var reportasjeledere på prosjektet. Ellen Borge Kristoffersen i NRK og Bjarne Kvam i HLT advokatfirma AS bidro også til prosjektet som eksperter i sine respektive fagfelt. 

Les saken her

Thomas Frigård om samarbeidet med SUJO

— Jeg er veldig godt fornøyd med støtten jeg har fått. Ekspertisen SUJO kan by på er en enestående mulighet for lokalaviser til å styrke sin kompetanse i undersøkende journalistikk. Jeg anbefaler alle lokalaviser med et graveprosjekt å søke hospitering hos SUJO. Kompetansen man tar med seg tilbake til redaksjonen kan deles, og på denne måten bidrar man til å heve den journalistiske kvaliteten på produktet man gir leserne.