Vårt første prosjekt har fått nasjonal oppmerksomhet

Journalist Thomas Frigård har systematisk gått gjennom samtlige straffesaksdommer fra en periode på tre år i Øvre Romerike tingrett. Funnene var urovekkende. I omtrent halvparten av dommene ble det gitt strafferabatt på grunn av for lang saksbehandlingstid.

 

I løpet av prosjektet har SUJO hatt regelmessige møter med Frigård. Noen av møtene ble holdt over Skype, mens andre møter ble holdt i Media City Bergen.

 

Etter en meget intens dag med mange møter og gode innspill kunne jeg reise hjem med en konkret arbeidsplan. Jeg hadde kildene til alle sakene mer eller mindre klare, og dette førte til at jeg kunne jobbe svært effektivt de neste ukene, sier Frigård etter ett av møtene han hadde med SUJO.

 

Frigård publiserte den første saken i Raumnes lørdag 26. januar. På søndag hadde NRK saken som sin toppsak i Søndagsrevyen. 

 

Jeg er veldig godt fornøyd med støtten jeg har fått. Ekspertisen SUJO kan by på er en enestående mulighet for lokalaviser til å styrke sin kompetanse i undersøkende journalistikk. Jeg anbefaler alle lokalaviser med et graveprosjekt å søke hospitering hos SUJO. Kompetansen man tar med seg tilbake til redaksjonen kan deles, og på denne måten bidrar man til å heve den journalistiske kvaliteten på produktet man gir leserne, sier Frigård.

 

Graveprosjektet består av en rekke artikler som alle springer ut fra samme sak. Den første artikkelen kan dere lese her.

 

Fra journalisten.no: Thomas Frigård ble førstemann ut hos Senter for undersøkende journalistikk: – Smertefullt og ekstremt lærerikt